Het verhaal van Hemelvaart en Pinksteren01:22

  • 1,026

Bekijk in deze animatievideo het verhaal van Hemelvaart en Pinksteren. Ben jij benieuwd wat Hemelvaart en Pinksteren nou precies voor betekenis hebben? Dan is deze video een goede uitleg, maar we geven je hieronder ook nog wat meer info.

Wat vieren we op Hemelvaartsdag?

Ben jij ook benieuwd wat we nou vieren op Hemelvaartsdag? Het is een nationale vrije dag, maar waarom heb je die vrije dag eigenlijk? Hemelvaart is de dag dat we herdenken dat Jezus is opgestegen naar zijn vader in de hemel, God. De Hemelvaart is 40 dagen na Pasen en daarom valt Hemelvaartsdag altijd op donderdag.

Een bekend fenomeen tijdens Hemelvaartsdag is het dauwtrappen, waarbij je vroeg in de ochtend met een groep gaat wandelen of fietsen. Ook veel kerken organiseren op Hemelvaartsdag dauwtrapdiensten waarbij dan ergens in de buitenlucht een kerkdienst wordt georganiseerd.

Bekijk hier nog meer video’s over Hemelvaartsdag

Wat vieren we met Pinksteren?

Pinksteren vieren we 10 dagen na Hemelvaartsdag en er zijn jaarlijks 2 Pinksterdagen. Tijdens Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest.

Bekijk hier nog meer video’s over Pinksteren

Hemelvaart en Pinksteren

Voor veel mensen is de periode van Hemelvaart tot Pinksteren een periode om lekker op vakantie te gaan. Voor christenen hebben Hemelvaart en Pinksteren echter veel betekenis en daarom zijn deze dagen ook nog altijd nationale feestdagen.


Welke filmpjes mogen niet ontbreken op Bijbelbios? Geef je tip aan ons door en wie weet vind je deze binnenkort ook op Bijbelbios!

Enjoyed this video?
Het verhaal van Hemelvaart en Pinksteren 1
"No Thanks. Please Close This Box!"